Zonnebrandcrème voor droge huid, waar moet je op letten

Voor mensen die van zichzelf weten dat ze een droge huid hebben kan het lastig zijn om te bepalen welke zonnebrand geschikt is. Je wil voorkomen dat je door gebruik van de zonnebrand je huid nog verder zal uitdrogen. In dit blog worden aspecten genoemd waar je op moet letten bij de keuze voor een zonnebrandcrème voor een droge huid.

Gebruik zonnebrand

Ook als je een droge huid hebt geldt het dat het erg belangrijk is om zonnebrand te gebruiken als je de zon in gaat. Zonnebrand beschermt je huid tegen verbranding. Niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn is het gebruik van zonnebrandcrème beschermend. Zo kan je door goed te smeren de kans op huidkanker aanzienlijk doen verminderen. 

Keuze van de crème

Bij een droge huid zijn er verschillende dingen om op te letten bij de keuze voor de beste crème. Bij een droge huid is het goed om te kiezen voor een crème met een hydraterende werking omdat dit de huidt wat vochtiger houdt. Verder is het goed om zonnebrandcrème te vermijden met alcohol, omdat dit de huid uitdroogt. Door te kiezen voor een crème tegelijkertijd met de zonnebescherming zorgt voor de dagelijkse vochtinbrenging voor jouw huid sla je twee vliegen in één klap. 

Zonnebrandcrème van Biodermal 

Als je van jezelf weet dat je een droge huid hebt kun je hier ook op anticiperen door te kiezen voor een zonnebrandcrème die geschikt is voor de droge huid. Een goed voorbeeld hiervan is de zonnebrandcrème van Biodermal. Deze is speciaal gemaakt voor de droge huid. De zonnebrandcrème van Biodermal bevat filters die jouw huid goed beschermen tegen gevaarlijke zonnestraling en is daarnaast fijn in gebruik. 

Gebruik van de crème

Ook voor zonnebrandcrème bij een droge huid geldt dat het goed is deze royaal aan te brengen op de huid. Over het algemeen geldt dat je er goed aan doet om de crème te smeren voordat je de zon in gaat en minstens elke twee uur opnieuw. 

Een droge huid kan de keuze voor een geschikte zonnebrandcrème lastig maken. Door te kiezen voor een crème die zorgt voor een goede hydratatie van de huid en bestandsdelen als alcohol te vermijden draag jij de beste zorg voor jouw huid. Ook een crème die een specifiek gemaakt is voor de droge huid kan een goede uitkomst bieden. 

Tip: Biodermal.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post <strong>Duurzame en gezonde voedselkeuzes op vakantie</strong>
Next post CBD-olie gebruiken om beter te slapen. Kan dat?