Wat moet je weten over kruiden thee?

Normale thee wordt gemaakt van theebladeren. Dit is bij groene, zwarte of witte thee het geval. Bij kruidenthee is dit niet zo. Dit is eigenlijk een aftreksel van verse kruiden. Elk kruid heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. We gaan je alles uitleggen over kruiden thee en hoe het wordt gemaakt. 

Waarvan wordt kruidenthee gemaakt?

Zoals de naam al doet verwachten, wordt kruidenthee gemaakt van kruiden. Dit zijn natuurlijke kruiden, specerijen en gedroogde planten. Ze worden vaak speciaal gekweekt om verschillende melanges en aftreksel mee te maken. Wanneer ze geoogst worden, worden ze eerst gedroogd. Daarna kunnen ze tot thee verwerkt worden. 

Ze maken de kruidenthee door de gedroogde kruiden en specerijen te vermalen. Een kruidenthee kan een specifieke soort kruid zijn, maar ook een mix van verschillende kruiden en specerijen. Een goed voorbeeld hiervan is rooibosthee of kamillethee. Ook kun je kruiden thee kopen dat een melange of fusion is. Zo kunnen combinaties van bepaalde kruiden soorten met specerijen je gezondheidsvoordelen bieden. 

Gezondheidsvoordelen van kruiden thee

Kruiden thee kopen doe je dus niet alleen voor de lekkere smaak. Ze kunnen ook verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Zo wordt kruidenthee al eeuwenlang als medicijn gebruikt. Door verschillende kruiden en specerijen te combineren, kun je de juiste eigenschappen creëren. Zo krijg je een aftreksel dat als natuurlijk medicijn ingenomen kan worden. 

Voorbeelden van gezondheidsvoordelen zijn bijvoorbeeld kruidnagel en gember als ontstekingsremmers of muntthee dat je kan helpen tegen misselijkheid of wanneer je maag van streek is. Kamillethee staat bekend om je ontspanning te bieden en wordt dan ook vaak gedronken voor het slapen gaan. Ook bevat de meeste kruiden thee geen cafeïne, wat ook veel voordelen voor mensen kan bieden. 

Kruiden thee kopen

Kruiden thee kopen kun je op veel verschillende plekken doen. Zo kun je dit gewoon doen in de supermarkt. Hier heb je al een ruim assortiment aan kruidenthee. Let hierbij goed op of dit om 100% natuurlijke kruiden thee gaat of dat er nog suiker aan toegevoegd zit. 

Wil je echt de beste kruiden thee kopen? Dan raden we je aan om dit bij een theewinkel te doen. Zij hebben over het algemeen de hoogste kwaliteit thee die je kunt vinden. Dit is dan ook vaak losse thee en zal ook meer smaak bevatten dan de zakjes uit de supermarkt. Deze losse kruiden thee kopen zal dan ook de gezondheidsvoordelen bieden. Zo kun je thuis de lekkerste kop kruiden theezetten en deze voordelen zelf ervaren. 

Tip: Teastreet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Hoe vind je de beste coach in Utrecht?
Next post De overgang, hoe lang kun je er last van hebben