Wat is er allemaal te doen in een sportschool

Vaak als je de eerste keer bij een sportschool komt, is het even zoeken wat je nou precies wilt doen. Vaak staat er personeel voor je klaar om je hierbij te helpen. Als je bijvoorbeeld graag sterker wilt worden, dan kan je je houden aan progressive overload. Dit betekent dat je je spieren geen gewenning geeft, en dus elke 3 weken het gewicht verhoogd op je apparaten. Als je bijvoorbeeld een dumbell press doet van 15 kilo per halter, dan kan je dit na 3 weken verhogen naar bijvoorbeeld 16 of 17 kilo. Zo kan je in een korte periode veel sterker worden.

Cardio in een sportschool

Je kunt er voor kiezen om niet veel aan krachttraining te doen, maar juist aan cardio. Oftewel, je gaat je conditie verbeteren. Gelukkig heeft een sportschool hier de perfecte apparaten voor. Zo kan je traplopen, fietsen, hardlopen en roeien. Met hardlopen kan je bij sommige apparaten zelf het platform een paar graden kantelen, zodat het voelt als je omhoog loopt. Zo moet je dus een tandje bijzetten, en dat kan erg goed voor je zijn. Het zelfde met fietsen, daarbij kan je meedoen aan groepslessen en ga je een berg op fietsen. Natuurlijk is dit erg zwaar, maar even naar je werk fietsen wordt zo gemakkelijk.

Groepslessen in de sportschool

Je kunt er ook voor kiezen om mee te doen met groepslessen. Vaak is dit dan buiten, en ga je allerlei cardio en kracht trainingen uitvoeren. Zo ga je bijvoorbeeld op de beat van een muziek allerlei oefeningen uitvoeren. Hierbij kan je dan denken aan sit-ups, squats en crunches. Het fijne hier van is, is dat je het allemaal samen doen en dus elkaar ook goed kan motiveren. Daarnaast word je dus ook samen gezonder, en krijg je samen meer conditie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Afvallen of aankomen met fitness
Next post Waar kan je het best mountainbiken