Waarom is sporten zo leuk?

Na een dag hard werken een andere outfit aantrekken om nog even lekker te gaan sporten? No way, jou niet gezien. Jij blijft liever op de bank hangen met een Netflix serie en een wijntje met wat lekkers erbij binnen handbereik. Alle redenen waarom sporten zo goed voor je is ken je inmiddels wel. Om conditie op te bouwen, het goed is voor je gezondheid, je actief bezig bent, enzovoort. Wanneer deze argumenten je niet over de streep kunnen trekken gaan we een andere poging wagen. Want weet je, sporten is gewoon leuk.

Kom in beweging en ga wandelen

Bij het woord sporten denk je gelijk aan het lopen van een marathon of het afleggen van een wielerparcours. En dat hoeft helemaal niet. Onder sporten wordt verstaan dat je in beweging bent. Wandelen valt daar dus ook onder. Een mooie bijkomstigheid is dat je calorieën verbrandt wanneer je minimaal een uur wandelt. Het is dus goed voor de conditie én de lijn. Vind je het lastig om jezelf te motiveren om regelmatig te gaan wandelen? Maak de buurvrouwen, vriendinnen en familieleden enthousiast om met je mee te lopen. Samen is immers leuker dan alleen. Dus trek met z’n allen de wandelschoenen aan en laat je niet tegenhouden door regen of kou. Lekker opvallen met het wandelgroepje en tegelijkertijd heerlijk warm blijven? Laat voor iedereen truien bedrukken. En met warme dagen is het fijn om bedrukte polos te dragen tijdens het wandelen.

Ontmoet andere mensen

Als je gaat sporten ontmoet je andere mensen en bouw je sociale contacten op. Wanneer je net verhuisd bent en niemand in de omgeving kent is sporten dé manier om andere mensen te leren kennen. Tijdens het beoefenen van een teamsport zoals volleybal, voetbal of hockey maak je al snel contact met je teamgenoten. Maar ook een individuele sport zoals fitness of paardrijden zorgt voor nieuwe ontmoetingen. Vaak ontstaan er tijdens en na het sporten hechte vriendschappen. En dat is wat het ook zo leuk maakt. Na een wedstrijd gezellig met z’n allen de stad in om de overwinning te vieren of na de tennisgame nog even nazitten in de sportkantine met een hapje en een drankje. Want behalve dat sporten goed voor je is neemt ook de gezelligheid een belangrijke plek in.

Krijg meer energie

Ben je tijdens vakanties en andere gelegenheden niet uit het water weg te slaan? Maak van zwemmen een dagelijkse bezigheid. In bijna ieder zwembad bestaat de gelegenheid om in de vroege ochtenduren baantjes te trekken. Natuurlijk zal het in het begin moeilijk zijn om voor dag en dauw op te staan, vooral wanneer het nog koud en donker is. Maar wanneer je er éénmaal aan gewend bent om ’s ochtends vroeg al een duik te nemen in het verfrissende water ben je dat snel vergeten. De rest van de dag voel je je energieker dan ooit. Dus kom van die bank af en ga een activiteit beoefenen die bij jou past. En dan zul je beslist merken; sporten is leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Kwaliteits ingrediënten in paleo producten mogen nooit over het hoofd worden gezien