Waar kan je het best mountainbiken

Mountainbiken kan ook in Nederland, al gelooft niet iedereen dat. Vaak denken mensen dat dit alleen goed te beoefenen is in de Ardennen, maar niets is minder waar. Je kunt vaak goed in de duinen van de Nederlandse kust mountainbiken, en met een harde tegenwind maak je het ook extra zwaar voor jezelf. Ook zijn er in Limburg genoeg bergjes om de sport goed te beoefenen. Daarnaast zijn er sportparken die speciaal gemaakt zijn voor mountainbike parcours, en hier kan je dus lekker je gang gaan. Bovendien hebben veel dorpen dus gewoon een mountainbike parcours, en je kunt hier vaak gratis fietsen.

Wat heb je nodig voor mountainbiken

Voor mountainbiken heb je als eerste natuurlijk een fiets nodig. Deze fiets heeft vaak bredere banden dan een normale fiets voor meer grip, en heeft ook veel versnellingen. De reden dat de fiets veel versnellingen bezit, heeft te maken met het op en af gaan van een berg. Je wilt het namelijk wel zo gemakkelijk mogelijk maken om het te befietsen. Daarnaast is een helm verplicht, omdat je soms lelijk kan vallen in het bos of in een ander gevaarlijke plek. Een zonnebril kan soms ook handig zijn, om te voorkomen dat er modder in je ogen komt. Als er namelijk modder in je ogen komt, kan je haast niets meer zien en levert dus gevaarlijke situaties op.

Met wie kan je mountainbiken?

Mountainbiken is bijna voor iedereen mogelijk. Je kunt dit dus doen als bedrijfsuitje, of met een groep vrienden. Als je het wat serieuzer aan wilt pakken, kan je er dus voor kiezen om bij een organisatie te fietsen. Als je je goed genoeg inzet, kan je zelfs wedstrijden gaan fietsen. Natuurlijk kan je het ook gewoon houden bij een aantal keer per week fietsen, om gewoon even je frustraties eruit te fietsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Wat is er allemaal te doen in een sportschool
Next post Calisthenics beoefenen in je tuin