Voorkom een blessure tijdens het sporten

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat sporten een uitstekende manier is om je gezondheid te verbeteren. Het is echter wel van groot belang dat je voorzichtig bent, want het kan zomaar zo zijn dat je een blessure oploopt. Dat is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten. We hebben een aantal tips voor je verzameld waardoor je blessurevrij blijft. Toch een blessure opgelopen? Dan kun je een fysiotherapeut in Maastricht of ergens in jouw plaats bezoeken voor een passende behandeling. 

De juiste schoenen dragen

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste schoenen draagt. Zowel de voeten- als de enkels moeten goed worden ondersteunt. Iedere sport kan vragen om zijn eigen soort schoen. Het is daarom verstandig om je te laten adviseren in een sportwinkel zodat je zeker weet dat je de goede draagt. Wanneer de schoenen zijn versleten, blijf er dan niet te lang mee lopen.

Vergeet de warming-up niet

Sommige slaan de warming-up liever over, maar het is toch echt belangrijk om te doen als je blessurevrij wilt blijven. Met behulp van een warming-up zorg je ervoor dat spieren worden opgewarmd waardoor ze zijn voorbereid op de oefeningen die gaan komen. Je kunt een aantal minimale cardio oefeningen uitvoeren als warming-up voor minstens vijf tot tien minuten. 

Doe ook aan krachttraining

Als je cardio beoefend is het ook slim om aan krachttraining te gaan. Het zorgt ervoor dat je spieren een stuk sterker worden waardoor ze beter tegen de belasting kunnen op het moment dat jij je sport gaat beoefenen. Het is absoluut niet nodig om hele zware gewichten te gaan tillen, met een aantal kilo kom je al een aardig eindje op weg. Als je niet weet waar je moet beginnen, laat je dat begeleiden in een sportschool bij jou in de buurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post De overgang, hoe lang kun je er last van hebben
Next post De pluspunten van bodytec training