Voetballen in het jaar 2022

In het jaar 2022 zijn er weer veel mensen die willen voetballen. Zo is nu het WK bezig, en ook de Champions League. Dit motiveert dan ook veel mensen om weer te gaan voetballen. Maar hoe werkt voetballen nu eigenlijk? Je staat met 11 spelers in je team op het veld, en speelt uiteraard tegen een ander team van 11 man. De vaardigheden van een team worden gebaseerd op verschillende niveaus. Als jouw team goed presteert, ga je een klasse hoger. Zo heb je de kelderklasse wat vaak de 4e of 5e klassen is, en de eredivisie wat de hoogste klasse is.

Aantal trainingen per week

Per team verschilt het ook hoe vaak je traint per week. Zo traint het ene team wel 4 keer per week, en de andere maar 1 keer. Ook dit heeft te maken met het niveau, en daarnaast de motivatie. Want wil het team wel 4x per week trainen en ook nog 1x per week een wedstrijd spelen? Als je een hoog niveau speelt, wil je wel steeds beter worden en dat moet ook omdat je tegen steeds betere spelers komt te spelen. Maar als het je niet uitmaakt, is 1x per week echt genoeg.

De belangrijkste regels met voetbal

Met voetbal moet je goed denken aan buitenspel. Buitenspel is simpel uitgelegd een gelegenheid om de tegenstander te stoppen zonder ook maar de bal aan te raken. Als een tegenstander achter de lijn van de laatste verdediger staat, staat de aanvallende tegenstander buitenspel. De keeper staat hier buiten. Ook moet je goed denken aan hoe je uit gooit, en hoelang je daar de tijd voor neemt. De scheidsrechter kan namelijk beslissen om de bal aan de tegenpartij te geven als jij te lang de tijd neemt voor het uitgooien. Als laatste is het belangrijk om respect te hebben voor de scheidsrechter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next post Hoe word je beter in schaatsen?