Padel, een relatief nieuwe sport, maar hoe speel je het eigenlijk?

Je hebt vast wel eens van de relatief nieuwe sport genaamd padel gehoord. Het is een soort combinatie tussen tennis en squash, je speelt de sport met een speciaal padel racket. Maar heb je enig idee hoe je het spel moet spelen? Wij leggen het je graag uit, dus het enige wat je hoeft te doen is verder te lezen en dan ken jij de padel spelregels!

Over padel

Veel mensen denken dat padel op squash en tennis lijkt, dat klopt ook wel, maar je moet wel weten dat de baan een stuk kleiner is bij padel. Er zijn bij padel ook geen muren aanwezig, er is namelijk een omheining van hekwerk en glas. De speelhelft wordt dan gescheiden middels een net. Dit is verdeeld in een achterveld en twee servicevakken. De sport padel doe je altijd met vier personen en daarom is het een leuke sociale bezigheid, ook om nieuwe contacten te leggen.

Spelregels padel

Het is fijn om te weten dat de spelregels bij padel veel overeenkomen met die van tennis. Je moet namelijk de bal over het net slaan, in het vak van je tegenstander. Maar hoe is het verder?

  • Je slaat altijd onderhands op. 
  • De bal moet bij het opslaan eerst stuiteren achter je servicelijn en dan pas mag je serveren.
  • Je mag de bal na het stuiteren tegen de wand of muur laten komen en dan pas hoef jij terug te slaan (dit kan ook via de muur en kan voor een spannende strijd zorgen). 

Score bij padel

Net als bij tennis heb je bij padel het scoreverloop van 15, 30, 40 en dan game, 40-40 is deuce. Hierbij moeten vervolgens twee opeenvolgende punten worden gemaakt om het spel te kunnen winnen. Meestal speel je bij padel best of three (een team moet dus twee sets winnen). 

Spelverloop padel

Gedurende een strijd (rally) mag de bal een keer de grond raken. Je mag als speler dan de bal laten stuiten of volleren. Let alleen goed op want je mag een volley niet slaan als return. Als de bal een keer stuit dan moet dat zonder een wand te raken. Als de bal een stuit heeft gemaakt dan mag hij een wand of hekwerk gerust een aantal keer raken, en dan pas worden teruggespeeld. Vervolgens mag de tegenstander de bal direct in een speelveld van de ander terugslaan. Raakt de bal dan een hekwerk voordat hij over het net is dan is dat een fout. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gezonde haren Previous post Met deze tips kun je je haar sneller en langer laten groeien!
Next post Noodzakelijke uitrusting voor het golfen