Omgaan met droge ogen, 4 tips

Als je last hebt van droge ogen, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen: Knipperen: Probeer regelmatig te knipperen om de traanfilm in je ogen te vernieuwen. Dit kan vooral helpen als je veel tijd achter een computerscherm doorbrengt.

Kunsttranen

Gebruik kunsttranen om de droogte te verlichten. Deze zijn zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek of drogist. Er zijn verschillende soorten kunsttranen beschikbaar, dus vraag advies aan een oogarts over welk type het beste bij jou past. Vaak moet je er dus meerdere uitproberen om te kijken welke bij je passen.

Verminder blootstelling aan droge lucht

Droge lucht kan bijdragen aan droge ogen. Probeer de blootstelling aan droge lucht te verminderen door een luchtbevochtiger te gebruiken of door het openen van ramen om de luchtvochtigheid in huis te verhogen. Je zult vaak direct een effect merken als je deze tips volgt. 

Ooglidhygiëne

 Reinig je oogleden regelmatig om ervoor te zorgen dat de oliën en bacteriën die zich kunnen ophopen niet bijdragen aan droge ogen. Dit kan worden gedaan met behulp van een warme, vochtige doek (kompressen) of speciale reinigingsdoekjes. Als je de oogleden van de ogen schoon kunt houden zal er minder last van droge ogen zijn.

Bezoek een oogarts

 Als de bovenstaande oplossingen niet werken of als je ernstige symptomen ervaart, is het belangrijk om een oogarts te bezoeken. Zij kunnen jouw ogen grondig onderzoeken en indien nodig een behandeling aanbevelen. Wij kunnen je Floaterlaser.com aanbevelen als je last hebt van droge ogen. De veelvoorkomende oogaandoening genaamd sicca is lastig om mee te leven. Gelukkig is het mogelijk om er iets aan te doen. Laat een correcte diagnose stellen zodat er daarna een oplossing gezocht kan worden. Na verschillende testen met meetinstrumenten kan er duidelijk worden wat er precies mankeert. Er zijn verschillende vormen van medicatie beschikbaar die ervoor kunnen zorgen dat het oog beter vochtig wordt gehouden. Medicatie is lang niet voor iedereen een oplossing. Uiteindelijk kun je ook nog kiezen voor een Intense Pulsed Light behandeling (IPL). Hierdoor zullen de meibomklieren beter functioneren waardoor je minder last van droge ogen krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post CBD-olie helpt je met stress en slaapproblemen
Next post <strong>Duurzame en gezonde voedselkeuzes op vakantie</strong>