NLP: Hoe kan je het jou in het leven helpen?

Veel mensen zijn tegenwoordig actief op zoek naar een manier om hun leven te kunnen verbeteren. Hiervoor kunnen de meest uiteenlopende mogelijkheden worden benut. Eén van de zaken waar op dit vlak naar wordt gekeken is het zogenaamde NLP of neuro linguïstisch programmeren. Het betreft hier een soort van opleiding of cursus die ervoor zorgt dat je zelf terug de controle zal krijgen over jouw gedachten en emoties. Voor heel veel mensen geldt dat dit iets is wat ze al vele jarenlang niet hebben kunnen ervaren. Ben jij één van deze mensen? Dan is het met zekerheid een aanrader om even alle informatie die je hieronder aantreft door te gaan nemen.

Waarvoor staat de afkorting precies?

Zoals de informatie in de inleiding hierboven je al kenbaar heeft gemaakt staat NLP in de praktijk voluit voor neuro linguïstisch programmeren. In het bijzonder voor de term ‘programmeren’ geldt dat ze vrij ongelukkig is gekozen. Er kan dan ook in de praktijk worden vastgesteld dat deze methode stamt uit de tijd waarin er nog werd gedacht dat mensen een soort van computer waren. Door gebruik te maken van een model zoals neuro linguïstisch programmeren zou het dan mogelijk moeten zijn om de gedachten van mensen opnieuw te gaan programmeren. Ondanks het feit dat dit eigenlijk een verkeerd gekozen term is komt het wel neer op het feit dat je terug je gedachten zelf onder controle kan krijgen. Dat is waar het bij NLP in de praktijk eigenlijk allemaal om draait.

Welke NLP opleidingen zijn er dan precies?

Ben je van plan om een opleiding NLP te gaan volgen? Dan zal je meteen tot de vaststelling komen dat er op de markt verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Wat deze opleidingen betreft maken we dan meer concreet een onderscheid tussen de onderstaande mogelijkheden:

  1. De basis NLP Practitioner opleiding die eigenlijk de startcursus vormt;
  2. De uitgebreidere NLP Master Practitioner opleiding die verder bouwt op de basisopleiding;

Het spreekt voor zich dat je in de praktijk altijd zal willen beginnen bij het begin. Dit betekent dat je ervoor zal willen kiezen om de zogenaamde basis Practitioner opleiding als eerste te gaan volgen. Pas wanneer je deze achter de rug hebt kan je dan vervolgens verder gaan bouwen op de al opgedane kennis door het volgen van een vervolgopleiding. In ieder geval, wanneer jij één van de vele mensen bent met aanhoudend negatieve gedachten die je zelf maar niet onder controle lijkt te krijgen kunnen deze opleidingen voor jouw leven zeker een meerwaarde betekenen.

NLP is ook voor jou het ontdekken zeker waard!

Doorheen deze pagina werd al verschillende malen aangehaald dat het van cruciaal belang kan zijn om kennis te gaan maken met de mogelijkheden die NLP met zich meebrengt. Dat niet in het minst omwille van het feit dat het volgen van een dergelijke opleiding ervoor zorgt dat je opnieuw helemaal zelf de controle zal krijgen over jouw gedachten en emoties. Wil jij ook graag afraken van die aanhoudende negatieve gedachtegang? Dan zal je in ieder geval tot de vaststelling komen dat hiervoor kijken in de richting van neuro linguïstisch programmeren ontzettend interessant kan zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Op zoek naar een haar vitamine?
Next post Wat zijn RVS gastronormbakken?