Leven met rugpijn: wat je kunt doen om te helpen

De meest voorkomende pijn die van spieren komt is het gevolg van vermoeidheid of bewegen tegen de regels in. Een gebruikelijke reden voor ernstige rugpijn is dat de spieren in een bepaalde houding geconditioneerd zijn en dat bewegen buiten die grenzen vermoeidheid en pijn in de algemene zone veroorzaakt. Dit kan vermeden worden met eenvoudige tips en routines tijdens je dag.

Het kan meer dan een dag duren voor je een afspraak kunt maken om je rug te laten behandelen, en de tijd tot die tijd kan oncomfortabel zijn. Veel lijders merken dat rugpijn door gescheurde tussenwervelschijven en andere problemen verlicht wordt door op hun rug te gaan liggen en hun knieën te buigen, met de voeten plat op de vloer. Je rug en benen kunnen een vermindering van spanning van pezen of spieren ondervinden.

Om rugpijn door geblesseerde of gespannen spieren te verminderen, breng je ijs aan op de geblesseerde plek. Hoewel warmte misschien beter aanvoelt op de huid, doet het niets om de ontsteking te verminderen, die de rugpijn veroorzaakt. IJs helpt echter de zwelling en ontsteking te verminderen. Vermindering van de ontsteking verlicht de rugpijn.

Je moet ook opletten in welke houding je slaapt als je rug pijn doet. Raadpleeg je arts, en kijk wat hij of zij aanraadt. Vaak wordt aangeraden om op je zij te slapen met je benen iets omhoog gekruld. Er wordt ook vaak gezegd dat het geen goed idee is om op je rug te slapen.

Het gebruik van acupunctuur en massages blijken wonderbaarlijk te zijn bij het verlichten van rugpijn. Beide technieken maken endorfine in je lichaam vrij, waardoor je je veel beter voelt, en je lichaam zich kan ontspannen. Zodra dat gebeurt kunnen je spieren de hulp krijgen die ze nodig hebben. De Chinese voetmassage versterkt het lichaam om afval stoffen te evacueren en het herstel van het lichaam te bevorderen. Een podoloog onderzoekt je voeten en lichaamshouding om deze waar nodig te corrigeren.

Het is belangrijk te leren hoe je veilig kunt tillen om rugpijn en verwondingen te voorkomen. Als je veilig tilt, gebruik je de grote spieren in je benen om je rug te ontzien. Buig bij de knieën, zuig je buik in en houd het voorwerp dicht bij je lichaam terwijl je tilt.

Veel mensen verwarren rusten en ontspannen met elkaar. Rusten is nodig om rugpijn te helpen voorkomen, maar te veel rust kan het juist belemmeren. Als je eenmaal rust, moet je beginnen te ontspannen, anders profiteer je niet ten volle van je tijd van rust. Ontspannen is je bewust worden van je houding en je lichaam toestaan zich over te geven aan ontspanning. Voor een verbeterde bloedcirculatie en ontspannen voetmassage kun je podotherapie uden bezoeken.

Zorg ervoor dat je geen zware rugzak draagt en let op hoe je hem op je rug hebt geplaatst. Te veel in je rugzak hebben kan spanning in je rug veroorzaken, wat pijn kan veroorzaken. Ook als je hem te hoog of te laag hebt, loop je het risico je rug te overbelasten.

Als je last hebt van chronische rugpijn, kun je een uitstapje naar een acupuncturist overwegen. Studies tonen aan dat patiënten die deze oude Chinese techniek gebruiken, aanzienlijk minder rugpijn hebben. Acupunctuur geeft pijnstillende opioïden af en zendt signalen uit om het zenuwstelsel te kalmeren.

Comfortabel liggen is misschien niet het beste voor je rug. Slungelig liggen kan nogal ontspannend aanvoelen, maar het is belangrijk dit niet te doen, want het werkt je spieren harder dan wanneer je niet slungelig ligt.

Rugpijn komt in vele vormen voor. Zorg ervoor dat je precies weet welke soort pijn je probeert te verlichten. Heb je iets verkeerd opgetild of verkeerd gedraaid? Of ben je gewoon oud aan het worden? Elke verschillende soort pijn zal andere methodologieën nodig hebben.

Zoals je ziet, hoef je hiervoor niet te veranderen wie je bent of te stoppen met wat je doet. Het zijn slechts eenvoudige suggesties die door de jaren heen, wanneer rugpijn een ernstiger bedreiging wordt, een enorme impact kunnen hebben. Hoe jonger je kunt beginnen je op het probleem voor te bereiden en je ertegen te beschermen, hoe beter je er in je leven aan toe bent. Voor diverse rug behandelingen kun je terecht bij Goessens Podologie website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post 3x heerlijke tapasrecepten!