Hoe word je beter in schaatsen?

Als schaatser is het vaak je streven om beter en sneller te worden. Maar schaatsen is niet de makkelijkste sport, en vallen hoort erbij. Om beter te worden in schaatsen kan je met een groep schaatsers mee doen. Hier word je gecategoriseerd in de groep die het best bij jou past. De beginners starten bijvoorbeeld met een rekje, en als je nooit hebt geleerd om te schaatsen is dit de ideale optie. Als je al wat gevorderd bent, kan je een hogere groep kiezen, waar je dan vaak meer traint op je techniek zoals ‘pootje over’.

Waar kan je schaatsen?

Misschien is het op jouw locatie niet altijd even makkelijk om een schaatsclub te vinden. Dat kan komen doordat er simpelweg gewoon geen schaatsbaan in de buurt is, en daarnaast vriest het niet altijd meer even hard als vroeger. Omdat het niet meer zo hard en lang vriest, zijn er dus minder schaatsclubs en is ook het leren schaatsen op natuurijs nu moeilijker. De meest voor de hand liggende optie is dan om te kijken bij de dichtstbijzijnde grote stad, omdat deze vaak een ijsbaan hebben. Deze is dan uiteraard wel van kunstijs gemaakt, maar hier kan je extreem goed op oefenen.

Je schaats techniek aanpassen

Om beter en sneller te worden in schaatsen, zijn er een paar mogelijkheden om dit te doen. Zo kan je een aerodynamisch schaatspak kopen, zodat je minder wind pakt. Ook kan je lage noren halen, zo heb je meer stabiliteit en minder last van vermoeide enkels. Het kan namelijk zo zijn dat je enkels pijn beginnen te doen naarmate je langer schaatst met hoge noren. Je enkels kunnen dan namelijk geen kant op. Ook kan je technieken leren zoals ‘pootje over’ om zo sneller de bocht in te gaan tijdens het schaatsen. Met pootje over zet je dus je ene voet over de andere, en zo heb je minder problemen in de bocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Voetballen in het jaar 2022
Next post Afvallen of aankomen met fitness