Fysiotherapie kan baat hebben bij mensen met een depressie

Depressie is een psychische aandoening waar miljoenen mensen over de hele wereld mee te maken hebben. Om een depressie te behandelen wordt er over het algemeen gekozen voor standaard behandelingen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan psychotherapie, maar ook medicatie zou kunnen helpen. Maar wist je ook dat fysiotherapie een belangrijk onderdeel kan zijn wanneer je last hebt van een depressie? Het kan helpen bij het hebben van minder stress, ze kunnen zorgen voor meer lichaamsbeweging en ook wordt de focus gelegd op sociale interactie. Iets wat vaak ontbreekt bij mensen met een depressie. Zoek vandaag nog naar Fysiotherapie in Drachten of plaats in jouw omgeving om een afspraak te maken.

Zorgen voor minder stress en meer ontspanning

Wanneer iemand lijdt aan een depressie speelt stress in de meeste gevallen een grote rol. De fysiotherapeut kan samen met jou gaan kijken naar verschillende technieken om je stressniveau te verminderen. Zo kun je onder andere aan de slag gaan met ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen maar ook zal de focus worden gelegd op mindfulness.

Stimulatie van meer lichaamsbeweging

Als je over een gezonde geestelijke gezondheid wilt beschikken is lichaamsbeweging ontzettend belangrijk. Mensen met een depressie vinden het vaak lastig om te gaan bewegen, en daarom kan er samen met de fysiotherapeut een plan worden gemaakt. Zo wordt er een persoonlijk trainingsschema voor je gecreëerd op basis van jouw mogelijkheden. Je start eerst met kleine stappen en zet vervolgens steeds grotere. Op het moment dat je regelmatig aan lichaamsbeweging doet zul je meer endorfines aanmaken, wat ook wel gezien kan worden als het gelukshormoon.

Focussen op sociale interactie

Vaak is het niveau van sociale interactie op het moment van een depressie laag. Daarom zijn er talloze fysiotherapeuten die verschillende therapieën aanbieden om de sociale interactie een boost te geven. In de meeste gevallen is dit ook in groepsverband. Dat kan enorm goed helpen omdat je met mensen samen bent die hetzelfde voelen als jij. Zo voel je je meer gesteund en kun je je eigen ervaringen delen wat kan helpen in het herstelproces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post De beste kettingen om te dragen tijdens het sporten: Stijlvol en functioneel
Next post Online fysiotherapie: alle pluspunten op een rij