De verschillende ooglaser behandelingen op een rijtje

Draag jij momenteel een bril of ben je genoodzaakt iedere dag contactlenzen in te doen, omdat je anders niet goed ziet? Dan kan het laten laseren van je ogen uitkomst bieden. Bij het laten laseren van je ogen worden je ogen namelijk dusdanig gecorrigeerd dat het niet meer nodig is om nog langer een bril te hoeven dragen of om contactlenzen in te moeten doen. Omdat het laten laseren van de ogen een flinke stap is voor velen en er een aantal verschillende soorten behandelingen zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Tevens is het ook goed te weten dat de ooglaseren kosten niet volledig door je verzekeraar worden vergoed. Heb je een aanvullende verzekering, dan kan het zijn dat er tot enkele honderden euro’s wordt vergoed, maar met een prijs van al snel 1200 tot 1500 euro per oog, wordt er ook een flinke eigen bijdrage verwacht.

LASIK

LASIK is een snelle en pijnloze procedure waarbij een flinterdun flapje van het hoornvlies wordt gemaakt en vervolgens met behulp van een laser de bolling van het hoornvlies wordt aangepast. Daarna wordt het flapje weer teruggeplaatst. Na de behandeling zul je nog enkele dagen met een ooglapje moeten lopen, zodat je oog goed kan herstellen. Het zicht kan in het begin wat troebel zijn, maar dat verdwijnt natuurlijk na enkele dagen alweer.

LASEK/PRK

LASEK/PRK is een behandeling waarbij het bovenste laagje van het hoornvlies (het epitheel) wordt verwijderd en vervolgens met behulp van een laser het hoornvlies wordt geremodelleerd. Het epitheel groeit dan weer vanzelf terug. Het klinkt heel ingrijpend, maar een behandeling duurt vaak niet langer dan alles bij elkaar een minuut of twintig.

Is het geschikt voor iedereen?

In principe kan bijna iedereen de ogen laten laseren. Uiteraard dien je 18 jaar of ouder te zijn. Ben je jonger dan 18, dan zul je het voorlopig toch nog echt even met een bril of lenzen moeten doen, voordat je uiteindelijk in aanmerking komt voor een behandeling. Voordat het zover is, is het wel goed te weten dat je eerst een intake hebt. Hierin wordt bekeken hoe de huidige situatie is, welke behandeling het beste aansluit op jouw wensen en natuurlijk ook of je ogen en ook je gezondheid een dergelijke ingreep toelaten. Ondanks het feit dat het niet langer dan een minuut of twintig duurt, is het wel belangrijk dat de oogarts zeker weet dat de risico’s waar mogelijk tot het minimum worden beperkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post <strong>Tips en tricks over het gebruik van whey proteïne</strong>
Next post Wat zijn dumbells en wat kun je ermee?