De pluspunten van bodytec training

De laatste jaren worden er steeds meer verschillende trainingsmethoden ontwikkeld. Eén daarvan is de bodytec training. Het bestaat uit een gewone work-out dat wordt gecombineerd met elektronische impulsen. Dit heeft als groot voordeel dat alle spieren dat ons lichaam heeft, tegelijkertijd worden getraind. Dat zorgt ervoor dat sporten een stuk efficiënter is als normaal. We leggen je graag uit welke voordelen bodytec allemaal nog meer heeft. 

Het is een full-body workout

De elektronische impulsen zorgen ervoor dat alle spieren tegelijkertijd aan het werk worden gezet. Dat betekent dus automatisch dat je je hele lichaam traint. Ook spieren die normaal gesproken lastig te trainen zijn. Dit resulteert vervolgens in een verbetering van je sportprestaties en ook zul je merken dat je kracht die je hebt, toeneemt. 

Kost minder tijd

Goed nieuws voor iedereen die graag wilt sporten, maar het eigenlijk er veel te druk voor heeft. De bodytec training duurt namelijk slechts 20 minuten waardoor ook mensen met een volle agenda dit kunnen gaan doen. Dat de sessie zo kort duurt, betekent niet dat je minder resultaat kan behalen als normaal. Integendeel juist.

Meer lichaamsvet verbranden

Een ander pluspunt dat bodytec training met zich meebrengt is dat je meer en sneller lichaamsvet kunt verbranden. Zeg nou zelf, wie wilt dat nou niet? Doordat er op een hoge intensiteit wordt getraind wordt het metabolisme verhoogt. Hierdoor is ons lichaam in staat om meer calorieën te verbranden. 

Stimuleert spiergroei

Naast dat je uithoudingsvermogen zal verbeteren, stimuleert deze trainingsmethode ook de spiergroei. Na iedere training is het mogelijk dat je spieren zullen groeien. Het is natuurlijk wel belangrijk om dan ook op je voeding te gaan letten. Meer spiergroei betekent een calorieoverschot terwijl wanneer je wilt afvallen moet je juist minder calorieën eten dan je op een dag verbruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Voorkom een blessure tijdens het sporten
Next post Organiseer een perfecte sportdag voor je basisschool, middelbare school, bedrijf of vereniging