De 3 beste oefeningen voor het trainen van je buik

Een platte buik is iets waar veel mensen naar streven, maar het is soms lastig om de juiste oefeningen te vinden die effectief zijn voor het trainen van je buikspieren. Daarom hebben we de drie beste oefeningen op een rijtje gezet om je te helpen die platte buik te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd. Deze oefeningen zijn niet alleen effectief, maar ook eenvoudig te doen, of je nu thuis traint of in de sportschool.

Verschillende soorten oefeningen 

Om een strakke buik te krijgen en slank te zijn, zijn er ontzettend veel verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren. Deze oefeningen voer je thuis uit of bijvoorbeeld in de sportschool. Het is ook mogelijk om met een personal trainer te sporten. Deze bevinden zich in heel Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht of omgeving? Dan kun je sporten in Utrecht voor vrouwen of mannen op verschillende plekken.

Planken

Planken is een van de beste buikspieroefeningen omdat het een groot aantal spiergroepen aanspreekt, waaronder je rectus abdominis, de spieren die van je ribbenkast tot je bekken lopen en die zorgen voor die “six-pack”. Begin in een push-up positie en zak naar beneden totdat je ellebogen op de grond rusten. Houd hierbij je lichaam in een rechte lijn van je schouders tot je voeten, terwijl je je buikspieren aanspant. Probeer te planken gedurende 30 seconden tot een minuut en bouw deze tijd langzamerhand op. Herhaal dit twee tot drie keer.

Fietscrunches

Fietscrunches zijn een andere geweldige oefening om de buikspieren te trainen. Ga op je rug liggen met je handen achter je hoofd en til je benen op in een hoek van 90 graden. Breng je knieën naar je borst terwijl je rechterelleboog naar je linkerknie gaat en strek dan je rechterbeen terwijl je linkerschouder naar je rechterknie gaat. Herhaal deze bewegingen voor 10 tot 15 herhalingen aan elke kant en doe twee tot drie sets.

Mountain Climbers

Mountain Climbers is een andere oefening die meerdere spiergroepen aanspreekt en daarom erg nuttig is om je buikspieren te trainen. Begin in de push-uppositie en breng je rechterknie naar je borst en zet het terug naar het begin. Breng daarna je linkerbeen naar je borst en zet het terug naar het begin. Snelheid is hier de truc, probeer zo snel mogelijk heen en weer te bewegen, alsof je klimt op een berg. Doe dit gedurende 30 seconden en bouw deze tijd gedurende enkele sets op tot een minuut.

Het trainen van je buikspieren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door deze drie oefeningen regelmatig te doen, krijg je na verloop van tijd een sterkere en platte buik. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Hoe kunnen we ouderen een betekenisvol leven bieden?
Next post Op zoek naar een haar vitamine?