CBD-olie gebruiken om beter te slapen. Kan dat?

Heb je problemen om in slaap te komen of om door te kunnen slapen? Dan wil je dat daar maar al te graag verandering in komt. Heb je er al eens over nagedacht om CBD-olie te gaan gebruiken om beter te kunnen slapen? Maar kun je eigenlijk wel CBD-olie gebruiken?

Slaapproblemen onder de mensen

Een kwart van de Nederlanders hebben last van slaapproblemen. Dat geldt voornamelijk voor vrouwen en ouderen. Het percentage hiervan is erg hoog. Om toch in slaap te kunnen komen en om in slaap te blijven zijn er verschillende soorten en maten van hulp te vinden. Toch zie je het steeds vaker dat de CBD-olie slapen hiervoor wordt gebruikt. Maar is dat wel verstandig?

CBD-olie slapen, kun je het gebruiken?

Een volwassen persoon zal gemiddeld tussen de zeven en negen uur slaap nodig hebben. Als je slaapproblemen ervaart zou je kunnen overwegen om voor CBD-olie slapen te gebruiken. Die zal het slaapritme beïnvloeden. De slaapcycli zal qua lengte niet veranderd worden, maar de slaapfases veranderd wel in lengte. Het verandert pas als de diepe slaapfase en rem fase is aangebroken. Het zorgt er namelijk voor dat de diepe slaap langer duurt en de rem fase zal hierdoor ingekort worden.

De feiten over CBD-olie en slapen

Als je CBD-olie gebruikt zal dit meerdere voordelen met zich meebrengen. CBD-olie zorgt er namelijk voor dat je geest tot rust gaat komen. Op die manier kom je sneller en rustiger in slaap dan normaal. Hierdoor zal je een langere slaap in gaan dan je gewend bent.

Naast dat heeft de CBD-olie nog meer voordelen. Het heeft namelijk invloed op je slaapcyclus om die in te vullen. Je diepere slaap zal hierdoor langer zijn. Hierdoor ga je merken dat je fysiek meer tot rust komt. In tegenstelling tot de rem zal die korter en minder intens gaan worden door CBD-olie slapen te gebruiken. Je kunt dat merken aan dat je minder dromen hebt, maar stimuleert ook voor een beter geheugen en zal het depressiviteit verlagen.

De risico’s van CBD-olie

Aan het gebruiken van CBD-olie zitten ook risico’s vast. Zo kun je last krijgen van een droge mond, je voelt je vermoeid, je hebt een lagere bloeddruk dan normaal, last van diarree en je eetlust veranderd. Hou deze risico’s goed in de gaten. Twijfel je ergens over? Dan kun je altijd om advies vragen.

Tip: Cannabisolie.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Zonnebrandcrème voor droge huid, waar moet je op letten
Next post Hoeveel mag je maximaal aan foliumzuur innemen per dag?