Calisthenics beoefenen in je tuin

Als je geen zin hebt om maandelijks voor een sportschool te betalen, kan je er voor kiezen om calisthenics te beoefenen. Calisthenics betekent dat je met je lichaamsgewicht gaat trainen. Hierbij kan je dus denken aan push-ups en pull-ups. Er zijn veel mogelijkheden voor calisthenics, en er zijn zelfs groepen die dit samen doen. Als je in de tuin niet veel ruimte hebt, kan je dit dus ook gewoon in een parkje beoefenen. Sterker nog, vaak staat in een parkje alles wat je nodig hebt (klimrekken, bankjes et cetera).

Waar is calisthenics goed voor

Calisthenics is uitermate handig voor als je sterker wilt worden. Met een push-up til je ongeveer 65% van je lichaamsgewicht, en als je dit dan ook maar 100 keer per dag doet zal je al snel resultaat zien in je kracht en je fysieke uitstraling. Als je ook graag je rug wilt beoefenen, kan je pull-ups doen. Ze zijn erg zwaar, maar dat betekent ook dat je er veel moeite voor moet doen en dus sterker wordt naarmate je het meer doet. Als je graag buikspieren wilt, zijn sit-ups perfect. Daarnaast heb je ook hele calisthenics schema’s die dus stap voor stap uitleggen welke oefeningen je kunt doen.

Wat als het slecht weer is?

Met slecht weer kan je calisthenics zelfs in je huis beoefenen. Dat komt door de minimale ruimte die je nodig hebt om calisthenics te beoefenen. Ook kan je ervoor kiezen om bij een vriend in de schuur of jouw eigen schuur te sporten. Het is daar waarschijnlijk wel kouder, maar je zal niks anders gewend zijn als je telkens toch al buiten sport. Oftewel, je kunt calisthenics echt overal doen. Ook als je veel moet werken, kan je er vaak tussendoor even 20 push-ups doorheen halen. Zo kan je alsnog elke dag de 100 push-ups halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Waar kan je het best mountainbiken
Next post Sporten met een baby in een draagzak