Beginnen bij een psycholoog op afstand: hier moet je rekening mee houden

Afstands counseling is een vorm van professioneel advies geven waarbij de counselor en de cliënt zich op afstand bevinden, meestal via telefonie of videoconferentie. Hoewel afstands counseling een effectieve manier kan zijn om hulp te bieden aan mensen die niet in staat zijn om fysiek naar een praktijk te komen, zijn er een aantal belangrijke zaken waarmee rekening moet worden gehouden voordat je begint met afstands counseling.

Is het de juiste keuze?

Ten eerste is het belangrijk om te overwegen of afstands counseling de juiste optie is voor jou. Hoewel afstands counseling voor sommigen een geschikte manier kan zijn om hulp te krijgen, kan het voor anderen moeilijker zijn om zich te concentreren of zich op hun gemak te voelen tijdens een sessie op afstand. Het is daarom belangrijk om te overwegen of afstands counseling voldoet aan je behoeften.

De psycholoog moet altijd voldoen aan de wetgeving

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de psycholoog op afstand aan de wetgeving en de professionele standaarden in jouw land. Dit kan betekenen dat ze bepaalde certificeringen of vergunningen moeten hebben om afstands counseling te mogen aanbieden. Zorg ervoor dat ze zich houden aan de geldende wetgeving en professionele standaarden om te voorkomen dat je bij een verkeerde psycholoog terecht komt.

Hoe bereik je een online psycholoog?

Vergeet ook niet om goed na te denken over hoe je een psycholoog kunt bereiken en hoe je sessies zult plannen. Bespreek bijvoorbeeld met je psycholoog welke communicatietools je zult gebruiken en hoe je afspraken zult maken. Wil je bijvoorbeeld bellen of chatten met een psycholoog? Zorg ook voor voldoende privacy tijdens de sessies door ervoor te zorgen dat je in een rustige, afgelegen ruimte bent waar je niet gestoord kunt worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post <strong>Dit zijn de meest voorkomende fouten die vrouwen maken bij krachttraining</strong>
Next post <strong>Tips en tricks over het gebruik van whey proteïne</strong>