Afvallen of aankomen met fitness

Met fitness kan je veel kanten op als het gaat om je fysieke uitstraling. Zo kan je bulken, wat betekent dat tijdelijk in een calorieoverschot gaat. Als je dus bijvoorbeeld normaal gesproken 2900 calorieën per dag moet eten, dan eet je nu 3300 tot 3400 calorieën per dag. Dit kan ervoor zorgen dat je dus meer aankomt en sterker kan worden. Je kan namelijk meer spiermassa bouwen, en dit zorgt ervoor dat je meer gewichten kunt tillen als je veel energie erin stopt. Na een tijdje ga je dan weer in een zogenaamde cut, en ga je juist onder je caloriebehoefte zitten. Samen met cardio kan je ervoor zorgen dat je dan een droog lichaam krijgt.

Do’s en don’ts in de sportschool

Wat mensen vaak irritant vinden in de sportschool is als je je handdoek bij een apparaat legt, en vervolgens naar een ander apparaat gaat. Zo houd je dus eigenlijk twee apparaten in beslag, wat ervoor zorgt dat andere mensen daar niet kunnen sporten. Let hier dus ook goed op, en denk aan andere mensen. Wat wel goed is om te doen, is om mensen te wijzen op eventuele fouten die ze maken tijdens het sporten. Veel mensen waarderen het als ze tips krijgen, zo voorkomen ze blessures en kan je ook een praatje maken met ze.

Hoeveel kost een sportschool abonnement

Een abonnement bij een sportschool kost vaak tussen de 15 en 50 euro. Dit ligt er vaak aan wat de sportschool allemaal te bieden heeft. Als de sportschool bijvoorbeeld een gratis sauna erbij heeft, dan kan je verwachten dat de prijs iets hoger ligt. Maar als het een lokale sportschool is in een klein dorpje, dan ligt de prijs vaak wat lager. Het is dus ook handig om te kijken naar wat de sportschool allemaal voor je te bieden heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Hoe word je beter in schaatsen?
Next post Wat is er allemaal te doen in een sportschool